Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut

Orthomoleculaire voeding

Wat is orthomoleculaire voeding

’ Laat voeding uw medicijn zijn, en uw medicijn uw voeding’’!
Dit zei Hippocrates die leefde van 460-377 voor Chr.
Dit idee raakte op de achtergrond toen vanaf ongeveer 1850 chirurgie steeds grotere resultaten boekte en na de tweede wereld oorlog de antibiotica als krachtig middel tegen infectieziekten ontwikkeld werden. Naast deze zeer effectieve behandel methoden werd de invloed van voeding steeds meer naar de achtergrond verbannen.
De term ‘orthomoleculair’ werd voor het eerst gebruikt in 1968 door professor Linus Pauling.
Het woord Orthos komt uit het Grieks, en betekent: juist, recht, gezond.
Orthomoleculaire voeding staat voor het beschikbaar stellen van alle benodigde moleculen om het lichaamssysteem zo optimaal mogelijk te laten werken.
In het begin van de twintigste eeuw kwam men erachter dat door het toedienen van 1 vitamine, een ziekte genezen kon worden. Neem bv. scheurbuik, er bleek enkel vitamine C nodig te zijn om deze aandoening te voorkomen en te genezen.
Na 1960 kwamen we er steeds meer achter dat voeding een grotere invloed heeft op gebreksziekten dan medicijnen, die enkel symptoom bestrijders zijn. Sindsdien is het duidelijk dat voeding een enorm belangrijke rol speelt in het voorkomen en genezen van lichamelijk klachten. Daar zijn nu ook steeds meer wetenschappelijk ondersteunende bewijzen van.
In de orthomoleculaire geneeswijze staat het streven voorop om zoveel mogelijk nodige en nuttige voedingsstoffen binnen te krijgen en zo weinig mogelijk schadelijke stoffen. Het is alleen erg jammer dat we er niet aan kunnen ontkomen dat we schadelijke stoffen binnen krijgen
Denk alleen al aan de lucht die we inademen, de stoffen die in bewerkte voeding zitten, schoonheidsproducten, schoonmaakmiddelen enz.
En denk ook aan onze groenten die snel moeten groeien op verarmde grond waardoor er veel minder vitaminen en mineralen in zitten dan vroeger. En onze dierlijke producten die onderhevig zijn aan de effecten van bio industrie, antibiotica en stress.
Eerst treden er relatieve tekorten op in ons lichaam en merken we nog niet echt dat er iets aan de hand is. Later treden er absolute tekorten op en voelen we ons moe, ziek en ellendig.
Dan krijgen we daar medicijnen tegen die op korte termijn werken en denken we ervan af te zijn.
Maar niks is minder waar, de klachten zullen terug komen en we beginnen weer van voor af aan.
Zowel met het doel: ziekten te behandelen en te voorkomen, kan het nodig zijn lichaamseigen supplementen in te zetten. In de orthomoleculaire geneeswijze komt het voor dat we dit tijdelijk doen met hoge doseringen vitaminen, mineralen, aminozuren, vetzuren en enzymen. Deze kunnen probleemloos gebruikt worden naast andere behandelingen. In sommige gevallen kunnen de orthomoleculaire en reguliere medicijnen invloed op elkaar hebben. Het is daarom van belang om altijd een arts of apotheker of therapeut op de hoogte te stellen.

Lokatie

Rhijnvis Feithstraat 13

9602 AT Hoogezand

email: purefoodhappylife@icloud.com